Polttoaineen murskaus saattaa aiheuttaa paikoin meluhaittaa Seinäjoen Voiman lähettyvillä

Puupolttoaineen toimittajat suorittavat Seinäjoen Voima Oy:n (SEVO) voimalaitoksen biokentällä puupolttoaineiden murskausta ja haketusta satunnaisesti 11.3-31.5.2019.  Murskaus tapahtuu luvanmukaisesti arkisin klo 7.00-20.00.

Murskaamme puuraaka-ainetta murskeeksi voimalaitoksen pihalla. Voimalaitoksen pihalla tehty haketus on kustannustehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää, koska puuta saadaan kuljetettua kerralla enemmän ja vuorokautinen rekkamäärä pienenee.

Teemme murskausta aina ympäristöluvan mukaisesti. Olemme ennaltaehkäisseet meluhaittaa puupinoilla ja hakekasoilla. Tästäkin huolimatta, sääolosuhteista ja tuulen suunnasta riippuen, melu saattaa kantautua paikoin asutuksiin.

Teemme murskauksen yhteydessä 18-22.3.2019 ympäristömelumittauksia viidessä eri pisteessä, jotka sijaitsevat asuinalueilla laitoksen läheisyydessä.  Testaamme meluvallien toimivuutta ja tämän vuoksi biokentän kaakkoiskulmassa alueella on tarkoituksellisesti jätetty meluvalli pois yhtenä päivänä muutamiksi tunneiksi. Tästä voi aiheutua meluhaittaa lähiympäristöön. Puun murskaus tapahtuu muina aikoina meluvallin ja hakekasojen takana.

Teemme murskauksia seuraavan kerran arkisin 24.4.–30.5.

Mahdollisista haitoista voi olla yhteydessä seuraaviin yhteystietoihin:

  • Seinäjoen Voiman Valvomo 050 416 5538 tai
  • Timo Orava 050 3862 516 tai
  • ELY-keskus asiakaspalvelu puh. 0295 020 900, ma–pe klo 9–16, pvm/mpm.

Seinäjoen Voima pahoittelee haketuksen mahdollisesti aiheuttamaa hetkellistä meluhaittaa.

Kiitämme teitä yhteistyöstä.